Jadłospis

19Sie2018

PONIEDZIAŁEK 20.08.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłempasztet drobiowy, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku,arbuz

Obiad:Krem pomidorowy z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerpomidory, mąka pszenna, śmietana)

Ziemniaki, pieczeń wieprzowa, marchewka z chrzanem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Deserek twarogowo-waniliowy z orzechami włoskimiwafelki ryżowe, napój owocowy

WTOREK 21.08.2018

Śniadanie: Grysik na mleku,chleb pszenno-żytni z masłem i miodem, herbatakalarepka i marchewka do chrupania

Obiad:  Kartoflanka zabielana z koperkiem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Łazanki (mąka pszenna, jajka) z wołowiną i kapustą białą

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Trójkąciki pszenne,tostowe z masłem,szynka, ser żółty, ogórek małosolny, herbata malinowa

ŚRODA 22.08.2018

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem,pasta z szynki (majonez),cebulka zielona, ogórek świeży, kakao na mleku,banan

Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ser żółty, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (jajka, bułka pszenna), szpinak (śmietana 30%)

Kompot truskawkowy

PodwieczorekCiasto marchewkowe* (mąka pszenna, masło, jajka)soczek owocowy

CZWARTEK 23.08.2018

Śniadanie: Kulki zbożowe (mąka pszenna) na mleku,chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło,schab pieczony, sałata zielona, herbata owocowa, gruszki

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana)

Kasza jęczmienna, cielęcina w papryce, surówka z selerai rodzynek (śmietana)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, jajko w sosie tatarskim (majonez, śmietana, pieczarki marynowane, ogórki kiszone, szczypiorek), herbata truskawkowa

PIĄTEK 24.08.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarnkami, masłoawanturka z sardynek (ser biały)szczypiorek, rzodkiewka, mlekowinogrona

Obiad:  Zupa meksykańska z kurczakiem i kukurydzą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerpierś z kurczaka, kukurydza)

Ryż zapiekany z jabłkami, śmietana

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Danonek, ½ bułeczki drożdżowej (mąka pszenna) z masłemnapój owocowy

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

1Sie2018

PONIEDZIAŁEK 06.08.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek małosolny, kakao na mlekujabłka

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i pietruszką zieloną

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta włoska)

Makaron penne (mąka pszenna, jajka)kurczak, sos śmietanowo-szpinakowy

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Ciasto ucierane ze śliwkami* (mąka pszenna, jajka, masło)soczek owocowy

WTOREK 07.08.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłemawanturka z białego serarzodkiewka, szczypiorek, mlekobrzoskwinie

Obiad:  Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszennamleko kokosowe)

Ziemniaki, łosoś na parze, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy ze śmietaną

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masłokabanosy wieprzowe, pomidorki koktajlowe, herbatka

ŚRODA 08.08.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy z masłemindyk z Bobrownik, ogórek zielony, herbata malinowa, marchewka do chrupania

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowe (jajka, bułka pszenna),marchewka z groszkiem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, pitny*(mąka ziemniaczana, wiśnie, cukier), chrupki kukurydziane

CZWARTEK 09.08.2018

Śniadanie:Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, pomidor, keczup, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) na mleku, winogrona

Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)

Ryż, polewka z jogurtu naturalnego i czarnej porzeczki

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Sałatka grecka (mix sałat, oliwki, kolorowa papryka, ser feta)pieczywo pszennechrupkie

PIĄTEK 10.08.2018

Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku,bułka pszenna z masłemszynka Kniazia, herbatka z owoców leśnych, morele

Obiad:  Barszcz czerwony z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerburaki, śmietana)

Pierogi z mięsem wołowym i kapustą (mąka pszenna, jajka)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan, jogurt pitny, owocowy

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

1Sie2018

ŚRODA 01.08.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłem, jajko na twardopomidor, szczypiorek, mlekoarbuz

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, żurek, śmietana)

Makaron (mąka pszenna, jajka) z serem białym, jogurt naturalny z malinami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek Chleb pszenno-żytni z masłemszynka wiejska, sałata zielona, herbata z cytryną

CZWARTEK 02.08.2018

Śniadanie: Owsianka na mleku, weka pszenna z masłem, ser żółty,papryka, herbata jeżynowa, śliwki

Obiad: Kociołek jarzyn z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska,mąka pszenna, jajka, śmietana)

Kasza jęczmiennagulasz wieprzowy, buraczki na ciepło (masło)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Danonek,wafelki ryżowe z miodem,napój owocowy

PIĄTEK 03.08.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masłoszynka bracka, ogórek zielony, kakao na mlekugruszki

Obiad:  Zupa koperkowa z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)

Ziemniaki, miruna panierowana (mąka pszenna, jajka, bułka tarta),surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebulki

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna, jaja) z masłemdżem morelowy, soczek owocowy

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

23Cze2018

PONIEDZIAŁEK 25.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki, pomidor, keczup, kawa zbożowa (jęczmień, żyto),jabłka

Obiad: Wiosenny kapuśniaczek  z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,kapusta biała, ziemniaki)

Ryż z truskawkami, jogurt naturalny

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłempasztet wieprzowy, ogórek małosolny, herbata jeżynowa

WTOREK 26.06.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z masłemawanturka z białego serarzodkiewka, szczypiorek, mleko,brzoskwinie

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i zieleniną

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Młode ziemniaki z koperkiem, eskalopki (pierś z kurczaka, jajka, mąka pszenna, mleko),sałata zielona ze śmietaną

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:Kisiel wiśniowy*(mąka ziemniaczana, cukier, wiśnie), chrupki kukurydziane

ŚRODA 27.06.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mlekuchleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masłoszynka zbója, ogórek zielony, herbata z miodem,kalarepka i marchewka

Obiad:  Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)

Spaghetti z mięsem wieprzowym i warzywami w sosie pomidorowym

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa(gluten pszenny) z masłem i dżemem z owoców leśnych, mleko

CZWARTEK 28.06.2018

Śniadanie:Chleb orkiszowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty,sałata lodowa, kakao na mleku,arbuz

Obiad:  Zupa ziemniaczana, zabielana

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Kasza pęczak (gluten pszenny)pieczeń wieprzowa w sosie własnym, surówka z buraków i jabłka

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Galaretka jogurtowa*(jogurt naturalny,żelatyna spożywcza,) z musem malinowym, soczek owocowy

PIĄTEK 29.06.2018

Śniadanie: Granola z owocami na mleku, chleb graham z masłempasta z szynki (majonez),ogórek małosolny, herbata z dzikiej róży, morele

Obiad:  Zupa ogórkowa z ryżem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerogórki kiszone, śmietana)

Młode ziemniaki z koperkiem, ryba po grecku (pomidory, marchewka, pietruszka, seler)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan, baton zbożowy z kulkami czekoladowymi (gluten pszenny)

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

18Cze2018

PONIEDZIAŁEK 18.06.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem i miodem, mleko,pomarańcze

Obiad: Zupa z zielonym groszkiem i zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajkagroszek zielony)

Ryż, grillowane udka z kurczaka, sałata pekińska ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Makaron (mąka pszenna, jajka), z serem białymi musem wiśniowym, herbatka owocowa

WTOREK 19.06.2018

Śniadanie: Crunchy zbożowe (gluten pszenny) na mleku, chleb pszenno-żytni zesłonecznikiem, masło,szynka bracka, ogórek zielony, herbata cytrynowa, arbuz

Obiad: Krem dyniowy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszenna)

Młode ziemniaki z koperkiem, kotlety z miruny (jajka, mąka pszenna,bułka tarta),fasolka szparagowa

Kompot truskawkowym

Podwieczorek:  Chlebpszenno-żytni  z masłem,salami,pomidory, herbata malinowa

ŚRODA 20.06.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłem, serek mozzarellarzodkiewka, szczypiorek, kakao na mlekubanany

Obiad: Kociołek jarzyn z ziemniakami i natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, śmietana)

Kasza kus-kus (gluten pszenny)klopsiki wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym (śmietana),sałatka z pomidorów i cebulki

Kompot wiśniowy

Podwieczorek Jogurt naturalny z musli tropikalnym (gluten pszenny)wafle ryżowe, napój owocowy

CZWARTEK 21.06.2018

Śniadanie:Bułka pszenna z ziarenkami, masłokiełbasa krakowska, papryka, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mlekunektarynki

Obiad: Rosołek ryżowy z piersią kurczaka i natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Racuchy drożdżowe (mąka pszenna, jajka, mleko)z truskawkami i jogurtem naturalnym

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne z masłemszynka domowa, ser żółty,sałata lodowa, herbata owocowa

PIĄTEK 22.06.2018

Śniadanie:  Płatki jaglane na mlekuchleb orkiszowy (gluten pszenny) z masłempasta z jajek,kiełki rzodkiewki, herbata, kiwi

Obiad: Zupa solferino z ziemniakami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por, przecier pomidorowy)

Łazanki (mąka pszenna, jaja) z wołowiną i młodą kapustą

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto ucierane* (mąka pszenna, masło, jajka)z truskawkami, soczek owocowy

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

10Cze2018

PONIEDZIAŁEK 11.06.2018

Śniadanie:Musli owocowe(gluten pszenny) na mleku, bułka pszenna z masłem, ser wędzony, papryka, herbata, jabłka

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, koperek)

Kasza jęczmienna,wołowina po pastersku(marchewka, pomidory, zioła), surówka z ogórków malosolnych

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto piernikowe z bakaliami(jajka, mąka pszenna, orzechy włoskie, rodzynki), soczek owocowy

WTOREK 12.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemkiełbasa żywiecka, sałata zielona, kakao na mlekuarbuz

Obiad: Zupa grysikowa z pietruszką zieloną

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna)

Młode ziemniaki z koperkiem, sznycelki z dorsza (jajka, bułka tarta)marchewka z groszkiem

Kompot truskawkowym

Podwieczorek Chleb graham z masłempasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata malinowa

ŚRODA 13.06.2018

Śniadanie: Owsianka na mleku, chleb pszenno-żytni, z nasionami słonecznika, z masłem, jajkona twardo, kiełki rzodkiewki, herbata cytrynowa, kiwi

Obiad: Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groszek zielonycukinia, brokuł, mąka pszenna)

Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami w sosie pieczarkowym

Kompot wiśniowy

Podwieczorek Maślanka bananowa, ciastka pszenno-maślane

CZWARTEK 14.06.2018

Chleb orkiszowy (mąka pszenna) z masłem,szynka włoska, ogórek małosolny, kawa zbożowa(żyto, jęczmień) na mlekugruszki

 Obiad:Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mięso wieprzowe, papryka)

Pierogi z truskawkami (mąka pszenna, jajka), śmietana

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłemkalafior z wody, herbata jeżynowa

PIĄTEK 15.06.2018

Śniadanie:  Weka pszenna z masłem,awanturka z sardynek,szczypiorek, pomidor, mlekowinogrona

Obiad:Zupa pomidorowa z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, przecier pomidorowy, śmietana)

Młode ziemniaki z koperkiem, kotlety de volay(bułka tarta, jajka, pierś z kurczaka), mizeria ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Danonekmorele

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną