Jadłospis na tydzień: 12.03-16.03.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 12.03.2018

Śniadanie: Kasza jaglana na mlekuchleb pszenny graham z masłem, tuńczyk, rzodkiewka, herbata owocowa, pomarańcze

Obiad: Krem z selera z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, mleko kokosowe)

Ryż, filet z kurczaka grillowany, szpinak (śmietana 30%)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa, pszenna z masłem i miodem, napój sojowo – waniliowy

WTOREK 13.03.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella, pomidor, mlekojabłka

Obiad:  Rosół z makaronem i pietruszką zieloną

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, mąka pszenna)

Ziemniaki, pieczeń rzymska(mięso wieprzowo-wołowe, jajka, kukurydza, cebula), marchewka z groszkiem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek Sałatka owocowa(brzoskwinia, ananas, kiwi) z wiórkami czekoladowymi, chrupki kukurydziane

ŚRODA 14.03.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z kurczaka (majonez), szczypiorek, ogórek kiszony, kakao na mleku, gruszki

Obiad:  Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna)

Racuchy z jabłkami (mąka pszenna, mleko, jajka), z bitą śmietaną

Kompot wiśniowy

PodwieczorekJogurt naturalny z bananami i granolą (mąka pszenna)

CZWARTEK 15.03.2018

 Śniadanie: Płatki orkiszowe, pszenne na mleku, bułka pszenna z masłem, szynka wiejska, papryka, herbatka z dzikiej róży, melon

Obiad:  Zupa solferino z ryżem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy)

Pyzy z mięsem wołowym (mąka pszenna, jajka, mąka ziemniaczana, ziemniaki)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, kabanos wieprzowy, pomidorki koktajlowe, herbata z miodem

PIĄTEK 16.03.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, kiełbasa krakowska, podsuszana, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mlekuwinogrona

Obiad:  Zupa neapolitańska z zacierką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ser żółty, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka tarta, pszenna, jajka)surówka z pora ( śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Szarlotka* (mąka pszenna, jajka, masło, jabłka), soczek owocowy

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną