Jadłospis na tydzień: 09.09-13.09.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 09.09.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem, chleb graham z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata z miodem, śliwka

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por,seler, koperek, śmietana)

Makaron penne, leczo z kiełbasą (papryka, cukinia, pieczarki, cebula), Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem, dżem morelowy, kakao na mleku

WTOREK 10.09.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta z jajek ( jogurt naturalny, majonez), szczypiorek, rzodkiewka, herbata wieloowocowa, banan

Obiad:Zupa kalafiorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, mąka pszenna)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowe (bułka pszenna, jajka, śmietana), marchewka oprószana (mąka), Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka domowa, ogórek kiszony, herbata malinowa

 ŚRODA 11.09.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, kakao na mleku, winogrona

Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)

Racuchy drożdżowe z jabłkami posypane cukrem, Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, sałatka jarzynowa (  marchew, pietruszka,seler, por, ogórki kiszone, jajka, śmietana, majonez, groszek zielony), herbata malinowa

CZWARTEK 12.09.2019

Śniadanie: Owsianka na mleku, weka z masłem, bryndza z ogórkiem zielonym i rzodkiewką, herbata cytrynowa, kiwi

Obiad: Letni kapuśniaczek z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, kapusta kiszona, pomidory, śmietana)Kasza pęczek, cielęcina w papryce, surówka z buraczków, Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Szarlotka domowa* (masło, jajka, mąka), soczek owocowy

PIĄTEK 13.09.2019

Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, ser żółty, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku, gruszki

Obiad:  Krem z selera z groszkiem ptysiowym ( marchewka, pietruszka, seler, ser gorgonzola, mleko kokosowe)

Ziemniaki, filet rybny na parze, szpinak (śmietana 30%),  Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli, arbuz, herbata malinowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.