Jadłospis na tydzień: 23.09-27.09.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 23.09.2019

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty, czerwona papryka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto) banan

Obiad: Krem z pomidorów z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pulpa pomidorowa, śmietana)

Ziemniaki, podudzia z indyka, surówka z pora (śmietana)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, pasztet drobiowo – wieprzowy, ogórek kiszony, herbata owocowa

WTOREK 24.09.2019

Śniadanie: Muesli owocowe z mlekiem, bułka pszenna z masłem, szynka wiejska, pomidor, herbata malinowa, kiwi

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)

Makaron świderki, gulasz wołowy, marchewka z chrzanem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe* z brzoskwiniami i kleksem bitej śmietany, herbata z cytryną

ŚRODA 25.09.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, szynka indyk Bracki, rzodkiewka, mleko, gruszka

Obiad:Zupa grysikowa z kurczakiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Kluski na parze (mąka pszenna, jajka,drożdże, mleko), jogurt naturalny z truskawkami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella, rucola, herbata owocowa

CZWARTEK 26.09.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem, weka z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa, jabłko

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)

Ryż, ryba po grecku z warzywami (kalafior, marchewka, pulpa pomidorowa)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, szynka ze spichrza, pomidorki koktajlowe, napój owocowy (mieszanka kompotowa)

PIĄTEK 27.09.2019

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami i masłem, serek homogenizowany ze szczypiorkiem, kawa Inka na mleku,melon

Obiad:  Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Kasza pęczek, klopsiki wieprzowo – drobiowe, mizeria ze śmietaną

Kompot  truskawkowy

Podwieczorek: Bułka drożdżowa (mąka, pszenna, jajka, masło) z masłem , powidło śliwkowe, herbata z cytryną

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.