Jadłospis na tydzień: 07.10- 11.10.2019

PONIEDZIAŁEK 07.10.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, parówki z szynki, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (jęczmień, żyto),kiwi

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana)

Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym, marchewka z ananasem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb razowy,ser żółty, zielony ogórek, herbata malinowa

WTOREK 08.10.2019

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb graham z masłem, pasztet drobiowy, papryka czerwona, herbata z miodem, melon

Obiad:Krem pieczarkowy z grzankami(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, śmietana)

Ziemniaki, sznycle wieprzowo – wołowe (jajko, bułka tarta), sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebulka)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy* ( jogurt naturalny ), ciasteczka wielozbożowe.

ŚRODA 09.10.2019

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, szynka naturalna, sałata zielona, kakao na mleku, śliwki

Obiad:Zupa neapolitańska z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, ser żółty)

Pierogi z mięsem i kapustą (jajka, mąka, cebulka)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka razowa z masłem, serek mozzarella, pomidorki koktajlowe, herbata z czarnej porzeczki

CZWARTEK 10.10.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka pikarro z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, herbata wieloowocowa, gruszki

Obiad: Zupa solferino z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy )

Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, szpinak (śmietana 30%)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kakaowe ciasto ucierane ze śliwkami* (jajko, masło, mąka) soczek owocowy.

PIĄTEK 11.10.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, nektarynki

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka, jajka )

Kasza pęczek, pieczeń wieprzowa, buraki na ciepło(śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, biały ser,rzodkiewka, szczypiorekherbata z dzikiej róży.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.