Jadłospis na tydzień: 30.12.2019 – 03.01.2020

PONIEDZIAŁEK 30.12.2019

Śniadanie: Weka z masłem i miodem, kakao na mleku, banan.

Obiad: Krupnik (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por)

Podudzia z indyka pieczone, ziemniaki, mizeria ze śmietaną

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata malinowa

 

WTOREK 31.12.2019

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, szynka naturalna, sałata zielona, kawa inka na mleku, mandarynki.

Obiad: Zupa ziemniaczana ze śmietaną ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Ryba po grecku (miruna, marchewka, pietruszka, seler, pomidory), ryż

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Shake jogurtowy o smaku truskawkowym, babka cytrynowa* (mąka pszenna, jajka, masło)

 

ŚRODA 01.01.2020

NOWY ROK

CZWARTEK 02.01.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, chleb słonecznikowy z masłem,pasztet wieprzowo-drobiowy, pomidor, herbata z cytryną, jabłka.

Obiad: Barszcz biały z białą kiełbasą i ziemniakami (wywar warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana)

Makaron z serem i masełkiem na słodko.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka z masłem, szynka drobiowa, rukola, herbata owocowa.

 

PIĄTEK 03.01.2020

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem i serkiem naturalnym ze szczypiorkiem, mleko, gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana)

Gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (kukurydza, marchewka, majonez)

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chałka z masłem, powidło śliwkowe, herbata z cytryną.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.