Jadłospis

7Paź2019

PONIEDZIAŁEK 07.10.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, parówki z szynki, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (jęczmień, żyto),kiwi

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana)

Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym, marchewka z ananasem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb razowy,ser żółty, zielony ogórek, herbata malinowa

WTOREK 08.10.2019

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb graham z masłem, pasztet drobiowy, papryka czerwona, herbata z miodem, melon

Obiad:Krem pieczarkowy z grzankami(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, śmietana)

Ziemniaki, sznycle wieprzowo – wołowe (jajko, bułka tarta), sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebulka)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy* ( jogurt naturalny ), ciasteczka wielozbożowe.

ŚRODA 09.10.2019

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, szynka naturalna, sałata zielona, kakao na mleku, śliwki

Obiad:Zupa neapolitańska z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, ser żółty)

Pierogi z mięsem i kapustą (jajka, mąka, cebulka)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka razowa z masłem, serek mozzarella, pomidorki koktajlowe, herbata z czarnej porzeczki

CZWARTEK 10.10.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka pikarro z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, herbata wieloowocowa, gruszki

Obiad: Zupa solferino z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy )

Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, szpinak (śmietana 30%)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kakaowe ciasto ucierane ze śliwkami* (jajko, masło, mąka) soczek owocowy.

PIĄTEK 11.10.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, nektarynki

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka, jajka )

Kasza pęczek, pieczeń wieprzowa, buraki na ciepło(śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, biały ser,rzodkiewka, szczypiorekherbata z dzikiej róży.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 

 

 

30Wrz2019

PONIEDZIAŁEK 30.09.2019

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, ser wędzony, rzodkiewka, kakao na mleku,brzoskwinie

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuły, śmietana, mąka pszenna, jajka)

Kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe w sosie własnym, marchewka oprószana z groszkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty, kiełbasa żywiecka, papryka żółta, herbata malinowa.

WTOREK 01.10.2019

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe z mlekiem, chleb słonecznikowy z masłem, indyk bracki, pomidor, herbata malinowa, banany

Obiad:Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, śmietana)

Ziemniaki, miruna w cieście naleśnikowym (mąka pszenna, mleko, jajka), surówka

z kapusty kiszonej z marchewką

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, marchewka, jabłko, kalarepka.

ŚRODA 02.10.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, awanturka z sardynek ze szczypiorkiem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) arbuz

Obiad: Grochówka z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groch łuskany, śmietana)

Makaron z białym serem na słodko (masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb żytnio – pszenny, szynka kniazia, ogórek zielony, herbata cytrynowa.

CZWARTEK 03.10.2019

Śniadanie: Grysik na mleku, bułka pszenna z masłem, jajko na twardo z kiełkami pszenicy, herbata owocowa, winogrona

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ryż po meksykańsku z indykiem (papryka, kukurydza, czerwona fasola, koncentrat pomidorowy)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Panna Cotta* z musem malinowym i wiórkami czekolady (jogurt ).

PIĄTEK 04.10.2019

Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, szynka pieczony filet z indyka, pomidor, bawarka, jabłko

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną (wywar mięsno – warzywny, marchewka pietruszka, por, seler, kapusta włoska, śmietana)

Ziemniaki, schab w jarzynach na parze (marchew, pietruszka, seler, por, pomidory)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka maślana z masłem, dżem z owoców leśnych, herbata cytrynowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 

 

 

 

23Wrz2019

PONIEDZIAŁEK 23.09.2019

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty, czerwona papryka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto) banan

Obiad: Krem z pomidorów z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pulpa pomidorowa, śmietana)

Ziemniaki, podudzia z indyka, surówka z pora (śmietana)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, pasztet drobiowo – wieprzowy, ogórek kiszony, herbata owocowa

WTOREK 24.09.2019

Śniadanie: Muesli owocowe z mlekiem, bułka pszenna z masłem, szynka wiejska, pomidor, herbata malinowa, kiwi

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)

Makaron świderki, gulasz wołowy, marchewka z chrzanem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe* z brzoskwiniami i kleksem bitej śmietany, herbata z cytryną

ŚRODA 25.09.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, szynka indyk Bracki, rzodkiewka, mleko, gruszka

Obiad:Zupa grysikowa z kurczakiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Kluski na parze (mąka pszenna, jajka,drożdże, mleko), jogurt naturalny z truskawkami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella, rucola, herbata owocowa

CZWARTEK 26.09.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem, weka z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa, jabłko

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)

Ryż, ryba po grecku z warzywami (kalafior, marchewka, pulpa pomidorowa)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, szynka ze spichrza, pomidorki koktajlowe, napój owocowy (mieszanka kompotowa)

PIĄTEK 27.09.2019

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami i masłem, serek homogenizowany ze szczypiorkiem, kawa Inka na mleku,melon

Obiad:  Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Kasza pęczek, klopsiki wieprzowo – drobiowe, mizeria ze śmietaną

Kompot  truskawkowy

Podwieczorek: Bułka drożdżowa (mąka, pszenna, jajka, masło) z masłem , powidło śliwkowe, herbata z cytryną

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

16Wrz2019

PONIEDZIAŁEK 16.09.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, serek śmietankowy, kiełki rzodkiewki, bawarka, jabłko

Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana, jajka, mąka)

Spaghetti z mięsem wieprzowym i warzywami w sosie bolońskim (przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, seler)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto piernikowe* (mąka jajka, masło, rodzynki cynamon), herbata malinowa

WTOREK 17.09.2019

Śniadanie:Płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, filet pieczony z indykiem, sałata lodowa, herbata z czarnej porzeczki, banan

Obiad: Żurek z ziemniakami (wywar mięsno  – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, mąka żytnia, śmietana)

Kasza wiejska, gulasz wołowy, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, cebulka, marchewka)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Winogrono, danonek, wafelki ryżowe, herbatka owocowa

ŚRODA 18.09.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku, brzoskwinia

Obiad: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, brokuł, śmietana)

Ziemniaki, klopsiki z dorsza, buraczki na ciepło (masło)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Sałatka grecka z serem feta i oliwkami (mix sałat, pomidor, ogórek, oliwa), weka z masłem, herbata z cytryną

CZWARTEK 19.09.2019

Śniadanie: Grysik na mleku, bułka kajzerka z masłem i miodem, herbata malinowa, winogrona

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)

Ryż, eskalopki (pierś z kurczaka, jajka, mąka) sałata pekińska z kukurydzą w sosie śmietanowym

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Deserek waniliowy z musem wiśniowym (mleko) herbata z cytryną

PIĄTEK 20.09.2019

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, pasta z szynki(majonez), szczypiorek, pomidor, kakao na mleku, kiwi

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (mięso wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, por, papryka)

Knedle ze śliwkami, polewa śmietankowa z cukrem

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka wiejska, papryka czerwona, herbata wieloowocowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

9Wrz2019

PONIEDZIAŁEK 09.09.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem, chleb graham z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata z miodem, śliwka

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por,seler, koperek, śmietana)

Makaron penne, leczo z kiełbasą (papryka, cukinia, pieczarki, cebula), Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem, dżem morelowy, kakao na mleku

WTOREK 10.09.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta z jajek ( jogurt naturalny, majonez), szczypiorek, rzodkiewka, herbata wieloowocowa, banan

Obiad:Zupa kalafiorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, mąka pszenna)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowe (bułka pszenna, jajka, śmietana), marchewka oprószana (mąka), Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka domowa, ogórek kiszony, herbata malinowa

 ŚRODA 11.09.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, kakao na mleku, winogrona

Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)

Racuchy drożdżowe z jabłkami posypane cukrem, Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, sałatka jarzynowa (  marchew, pietruszka,seler, por, ogórki kiszone, jajka, śmietana, majonez, groszek zielony), herbata malinowa

CZWARTEK 12.09.2019

Śniadanie: Owsianka na mleku, weka z masłem, bryndza z ogórkiem zielonym i rzodkiewką, herbata cytrynowa, kiwi

Obiad: Letni kapuśniaczek z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, kapusta kiszona, pomidory, śmietana)Kasza pęczek, cielęcina w papryce, surówka z buraczków, Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Szarlotka domowa* (masło, jajka, mąka), soczek owocowy

PIĄTEK 13.09.2019

Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, ser żółty, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku, gruszki

Obiad:  Krem z selera z groszkiem ptysiowym ( marchewka, pietruszka, seler, ser gorgonzola, mleko kokosowe)

Ziemniaki, filet rybny na parze, szpinak (śmietana 30%),  Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli, arbuz, herbata malinowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

2Wrz2019

PONIEDZIAŁEK 02.09.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, parówki, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku, banany

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, śmietana)

Ryż z polewą jogurtowo – porzeczkową,

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Ciasto ucierane ze śliwkami* (jajka, masło, mąka), soczek owocowy

WTOREK 03.09.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta twarogowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, mleko, jabłko

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por,seler,ogórki kiszone, mąka pszenna)

Ziemniaki, klopsiki drobiowe w sosie koperkowym (bułka pszenna,  jajka, śmietana), surówka z kapusty czerwonej,

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka domowa, pomidor, herbata malinowa

ŚRODA 04.09.2019

Śniadanie: Grysik na mleku, weka z masłem, powidła, herbata miodowo – cytrynowa, arbuz

Obiad:Barszcz czerwony z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por, buraki, śmietana)

Risotto z mięsem i warzywami (ananas, papryka, cukinia),

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Maślanka truskawkowa, chrupki bananowe

CZWARTEK 05.09.2019

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, kurczak z Bobrownika, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku, winogrona

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)

Ziemniaki, miruna panierowana (mąka, jajka, bułka tarta), surówka z marchewki i jabłka,

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Budyń śmietankowy* (mąka pszenna, mleko) z wiórkami czekolady, wafelki ryżowe, herbata malinowa

PIĄTEK 05.07.2019

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb mieszany, ser żółty, sałata, herbat malinowa, melon

Obiad: Krem z dyni z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)

Pierś z kurczaka na parze z ziołami z ryżem, mizeria (śmietana),

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, pasztet, pomidorki koktajlowe, herbata cytrynowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.