Jadłospis

7Gru2019

PONIEDZIAŁEK 09.12.2019

Śniadanie: Weka z masłem, miód, kakao na mleku, jabłko.

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, śmietana)

Makaron penne (mąka pszenna, jaja), indyk w sosie ziołowym, sałata lodowa (śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Danonek do picia, wafelek kukurydziany.

 

WTOREK 10.12.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, bułka pszenna z masłem, szynka hetmańska, ogórek zielony, herbata malinowa, winogrona.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone, śmietana)

Kasza jęczmienna, kulka od szynki w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką (majonez)

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, serek mozzarella z zielonymi oliwkami, herbata owocowa.

 

ŚRODA 11.12.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, pasta serowo – pomidorowa ze szprotkami (biały ser), rzodkiewka, banany.

Obiad:  Krem dyniowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, śmietana)

Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, brokuły na parze.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chałka z masłem, dżem, mleko sojowe waniliowe.

 

CZWARTEK 12.12.2019

Śniadanie: Zupa grysikowa na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, żółty ser, papryka czerwona, herbata z miodem i cytryną, pomarańcze.

Obiad: Barszcz biały z kiełbaską (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana)

Kopytka (jajka, mąka pszenna) z masełkiem.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Bułka pikarro z masłem, pasztet drobiowy, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa.

 

PIĄTEK 13.12.2019

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, jajko ze szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku, gruszki.

Obiad: Krupnik z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana)

Ryż, potrawka z kurczaka z warzywami (marchew, pietruszka, seler, groszek zielony)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z orzechami (jajka, mąka pszenna, olej) soczek owocowy.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

2Gru2019

PONIEDZIAŁEK 02.12.2019

Śniadanie: Bułka wieloziarnista z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana)

Makaron (jajka, mąka pszenna) z białym serem, polewka jogurtowo – truskawkowa.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno – żytni, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa.

 

WTOREK 03.12.2019

Śniadanie: Muesli na mleku, chleb graham z masłem, szynka, rzodkiewka, herbata owocowa, banan.

Obiad:Zupa ziemniaczana (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana)

Kaszotto (kasza gryczana) z mięsem wołowym i warzywami (kolorowa papryka, cukinia) w sosie pomidorowym.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy* (mąka ziemniaczana), ciasteczka wielozbożowe.

 

ŚRODA 04.12.2019

Śniadanie:  Chleb orkiszowy z masłem, hummus, kiełki, herbata z miodem i cytryną, melon.

Obiad: Krem z białych warzyw z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, kalafior, ciecierzyca, śmietana)

Ziemniaki, rybka smażona (mleko, jajka, mąka pszenna) surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Serek waniliowy, chrupki kukurydziane.

 

CZWARTEK 05.12.2019

Śniadanie:Gwiazdki cynamonowe zmlekiem, weka z masłem, szynka Juranda, pomidor, herbata malinowa, pomarańcze.

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, śmietana)

Kasza kuskus (pszenica), gulasz cielęcy, surówka z buraczków z cebulką.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Pana Cotta* z musem wiśniowym, soczek owocowy.

 

PIĄTEK 06.12.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta z szynki (majonez), ogórek kiszony,kakao na mleku, kiwi.

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, śmietana)

Ryż, klopsiki z pieca (mięso wieprzowe), marchewka z groszkiem (masło)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata malinowa.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 

24Lis2019

PONIEDZIAŁEK 25.11.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, mleko, jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, groszek zielony, śmietana)

Kasza jęczmienna , pulpeciki cielęce w sosie koperkowym, surówka z marchewki z chrzanem (jogurt naturalny)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy* (mąka pszenna, mleko) z wiórkami czekolady.

 

WTOREK 26.11.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem, chleb pszenny z masłem, salami, ogórek zielony, herbata owocowa, winogrono.

Obiad:Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, pomidory, śmietana)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem wieprzowym i warzywami pod beszamelem (parmezan)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Weka z masłem, szynka z Bobrownik, rucola, herbata malinowa.

 

ŚRODA 27.11.2019

Śniadanie:  Chleb słonecznikowy z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, kakao na mleku, banan.

Obiad: Rosolnik z indykiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, śmietana)

Pierogi ruskie (jajka, mąka pszenna) z cebulką.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży.

 

CZWARTEK 28.11.2019

Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, pasta z sera białego z suszonymi pomidorami i bazylią, zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), kiwi.

Obiad: Krem pieczarkowy z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, pieczarki, śmietana)

Ziemniaki, rybka miruna na parze, szpinak (śmietana 30%).

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Babka Piegusek* (jajka, mąka pszenna, olej) z lukrem, soczek owocowy.

 

PIĄTEK 29.11.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka z masłem, serek mozzarella, pomidorki koktajlowe, herbata z miodem i cytryną, mandarynki.

Obiad: Zupa fasolowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, fasola, śmietana)

Ryż, pieczone podudzia z indyka, sałata lodowa (śmietana).

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Smoothie (jogurt naturalny) melon z truskawką, wafelek ryżowy.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

17Lis2019

PONIEDZIAŁEK 18.11.2019

Śniadanie: Kanapka masłem, powidło, kakao na mleku, pomarańcze.

Obiad: Zupa grysikowa (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana)

Ziemniaki, gulasz wieprzowy, mizeria (śmietana, koperek).

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, pasztet drobiowo – wieprzowy, kiełki, herbata z miodem i cytryną.

 

WTOREK 19.11.2019

Śniadanie: Muesli z mlekiem, kanapka z masłem, pasta rybna (szprotki), ogórek zielony, herbata owocowa, kiwi.

Obiad:Zupa meksykańska z mięsem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, czerwona fasola, kukurydza, pomidory. śmietana)

Ryż zapiekany z jabłkami, polewa jogurtowo – cynamonowa.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka, rzodkiewka, herbata malinowa.

 

ŚRODA 20.11.2019

Śniadanie:  Kanapka z masłem, ser biały, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, mleko jabłka.

Obiad:Krem z pomidorów z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, pomidory, śmietana)

Ziemniaki,kotlety mielone z rybki (jajka, bułka tarta),marchewka oprószana (mąka)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:Kisiel wiśniowy, bananowe chrupki kukurydziane.

 

CZWARTEK 21.11.2019

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem, bułka wieloziarnista z masłem, ser żółty, sałata lodowa, herbata owocowa, mandarynki.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone, śmietana)

Kasza pęczak, leczo z kiełbaską (kolorowa papryka, pomidory, cukinia)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Deserek serowy* z wanilią (miód, orzechy włoskie).

 

PIĄTEK 22.11.2019

Śniadanie: Kanapka z masłem, szynka, rzodkiewka, kawa inka na mleku, melon.

Obiad: Kociołek jarzyn z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, śmietana)

Makaron, spaghetti bolognese z mięsem wieprzowym (ser parmezan)

Podwieczorek: Ciasto kruche ze śliwkami *(margaryna, jajka, mąka), soczek owocowy.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 

12Lis2019

PONIEDZIAŁEK 11.11.2019

Święto Niepodległości.

WTOREK 12.11.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, parówki, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszki.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, śmietana)

Kasza jęczmienna, mięso wieprzowe w sosie pomidorowym, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebulka)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Serek waniliowy, wafelek ryżowy.

ŚRODA 13.11.2019

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, bułka kajzerka z masłem i miodem, herbata owocowa, banan.

Obiad: Zupa krem z dyni z mięskiem i groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, śmietana)

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym, surówka z marchewki i jabłka.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata zielona, herbata malinowa.

CZWARTEK 14.11.2019

Śniadanie: Weka z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona.

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, kalafior, śmietana)

Ziemniaki, bitki schabowe (mąka), sałata zielona (jogurt naturalny)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ciasto czekoladowe * (mąka, jajka, olej ), soczek owocowy.

PIĄTEK 15.11.2019

Śniadanie: Kanapka z masłem, szynka, rzodkiewka, mleko, jabłka.

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, śmietana)

Ryż, kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym, surówka z pomidorków ze szczypiorkiem

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, jajko w sosie jogurtowym z groszkiem, herbata malinowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

4Lis2019

PONIEDZIAŁEK 04.11.2019

Śniadanie:Weka z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kakao na mleku, banany.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana)

Makaron, klopsiki nadziewane mozzarellą z sosem pomidorowym, mizeria (śmietana)

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Prażone jabłka z cynamonem, ciasteczka wielozbożowe.

WTOREK 05.11.2019

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta jajeczna z żółtym serem (szczypiorek, majonez), herbata malinowa, pomarańcze.

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, soczewica, śmietana)

Ziemniaki, rybka smażona (jajka, mąka), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Koktajl jarmużowy (jarmuż, banan, kiwi, sok, z cytryny, mleko), wafelek kukurydziany.

ŚRODA 06.11.2019

Śniadanie:  Chleb graham z masłem , szynka z bobrownik, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) z mlekiem, arbuz.

Obiad: Krem z batatów z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, bataty, śmietana)

Kasza pęczak, filet z kurczaka pod pierzynką z porów, surówka z buraków (ogórek kiszony, cebulka)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe (jajka, mąka, masło) z powidłami, soczek owocowy.

CZWARTEK 07.11.2019

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kanapka z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata owocowa, kiwi.

Obiad: Rosolnik z mięsem indyczym i lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajka, mąka, śmietana)

Ryż z musem brzoskwiniowym z kleksem bitej śmietany.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata z miodem.

PIĄTEK 08.11.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, indyk bracki, rzodkiewka, mleko, jabłka.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana)

Ziemniaki, gulasz cielęcy w sosie paprykowym, marchewka z groszkiem (masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka kajzerka z dżemem, mleko sojowe o smaku waniliowym.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.