PONIEDZIAŁEK 26.10.2020
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, twarożek z suszonymi pomidorami, papryka zielona, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), gruszka.
Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, groch, seler).
Ryż z polewą jogurtowo – truskawkową (jogurt naturalny).
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem, szynka kniazia, pomidor malinowy, herbatka malinowa.
WTOREK 27.10.2020
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty wędzony, rukola, herbata czarna z cytryną, śliwki.
Obiad: Zupa z zielonej soczewicy z warzywami(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, fasolka szparagowa, seler).
Zrazy wieprzowo – wołowe (jajka, mąka pszenna) z ziemniakami, marchewka z groszkiem z masełkiem.
Kompot z wiśniowy.
Podwieczorek: *Mus czekoladowo – bananowy, bez cukrowe ciasteczka owsiane.
ŚRODA 28.10.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka drobiowa, kiełki rzodkiewki kakao na mleku, melon – podane w formie bufetu szwedzkiego.
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).
Łosoś na parze z kaszą kuskus, sałata lodowa z ogórkiem i pomidorem w sosie winegret.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, pasta z jajek z majonezem i szczypiorkiem, herbata czarna z cytryną i miodem.
CZWARTEK 29.10.2020
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem (mąka pszenna, żytnia), kiełbaska krakowska sucha, roszponka, herbata czarna, winogrono.
Obiad: Rosolnik z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).
Leczo z ciecierzycy i warzyw z kaszą bulgur (marchewka, seler, ciecierzyca, papryka czerwona, papryka żółta, cukinia, cebula, pomidory).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Ciasto „Wiewiórka” (mąka pszenna, orzechy, jajka, kakao rodzynki, jabłka), bawarka na mleku.
PIĄTEK 30.10.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet z królika, rzodkiewka, kakao na mleku, gruszka.
Obiad: Zupa krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, pomidory, seler, mąka pszenna
Gulasz z indyka z makaronem (mąka pszenna), sałatka szwedzka z cebulką.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Smoothi jabłkowo – szpinakowe, chrupki jaglane.